Események betöltése

Professzionális adománygyűjtés és civil kommunikáció 2019

 • 2019. február 21.
 • csütörtök, 16:30 - 20.30
 • CEU
  1051 Budapest, Nádor utca 9.

2019-02-21 @ 16.30 2019-05-30 @ 20.30

Nincs Magyarországon professzionális fundraiserképzés?

Most már van! 13 alkalmas kommunikációs és forrásteremtő képzésünkön a hazai fundraising szakma elismert és sikeres szereplői osztják meg veled tudásukat és gyakorlati tapasztalataikat a márkaépítéstől a jól működő forrásteremtési lehetőségek bemutatásán át a kampánytervezésig.

A képzésen a fundraising átfogó ismertetésétől a brandépítésen és szövegíráson át eljutunk a kampánytervezésig. Hogyan lehet a marketing eszközöket jól alkalmazni a forrásteremtő munkában? Miért fontos az online és offline csatornák integrált használata? Milyen együttműködési javaslatokkal érdemes megkeresni a cégeket? Többek között ezeket a kérdéseket is körüljárjuk a 13 alkalmas képzésen.

A képzés nyitott bármely korosztály felé, nem feltétel a releváns tapasztalat és a jelenleg betöltött munkakör sem.

A képzés menete

A 13 alkalom során hetente egy alkalommal várjuk a résztvevőket. Az előadások és a kiscsoportos szemináriumok magyar nyelvűek. A képzés elvégzéséről az kap igazoló tanúsítványt, aki legalább 10 alkalommal jelen volt, a feladatok legalább 90 százalékát teljesítette, valamint a képzést záró tudáspróbán legalább 80%-os eredményt ért el.

A képzés tématerve:

 • Megnyitás, fundraising alapismeretek, hazai és nemzetközi trendek
 • Civil jog
 • Civil kommunikáció és arculatfejlesztés
 • A szöveg és a vizuális kommunikáció szerepe a fundraisingben
 • Civil márkaépítés
 • Telefonmarketing, utcai adománygyűjtés
 • Személyre szabott offline fundraising kommunikáció és adatbázis-építés
 • Online jelenlét: weboldal, közösségi médiahasználat
 • Online kampánytechnikák: leadgenerálás és e-mail marketing
 • Az online fundraising eszköztára
 • Társadalmi szponzoráció, céges adománygyűjtés, kiemelt adományozók I.
 • Társadalmi szponzoráció, céges adománygyűjtés, kiemelt adományozók II.
 • Amit az 1%-ról tudni érdemes

Mikor és hol lesz a képzés?

2019. február 21-től május 30-ig, csütörtökönként 16:30-tól 20.30-ig; Budapest belvárosában (a helyszín kiválasztása folyamatban)

Mennyibe kerül?

Az 50 órás prémium fundraiserképzés ára 290 000 Ft + áfa.

„Hozz magaddal még egy főt” ajánlatunk keretében, két fő egyidejű jelentkezése esetén a második jelentkező 50%-os kedvezménnyel, azaz 145.000 Ft+ áfa áron vehet részt a képzésünkön.

Kérdések merültek fel benned? Igyekszünk megválaszolni őket

Úgy gondolod, nem lenne időd rá a munka mellett?

A képzés hetente csak 4 óra jelenlétet igényel, a házi feladatok pedig a napi munkádat segítik, nem pedig attól vesznek el időt, hiszen az éppen aktuális feladataidnál alkalmazhatod a tanultakat. Olyan technikákat tanulhatsz, amelyek pár hét alatt beépíthetők a napi munkába, hatékonyabbá, gyorsabbá tehetik azt, ezáltal a képzés nem hogy elvesz, hanem időt szabadít fel számodra.

Attól tartasz, nem tudunk újat mondani?

Az előzetes felmérés során regisztrált igények és kérdések mindegyikét érintjük a 13 alkalom alatt, így arra is választ kapsz, ami eredetileg nem volt benne a képzési tervben. Bár a képzés alapvetően a gyakorlattal rendelkező fundraisereknek szól, külön figyelünk a „kezdőkre” is, akiknek előkészítő és szükség esetén kiegészítő alkalmakat szervezünk. Trénereink jelentős magyar szervezetek gyakorló fundraiserei is egyben, biztosan sok új érdekes információval bővítik tudásodat.

Magyarországon még nem elég fejlett az adományozási kultúra? Nincs szükség önálló forrásteremtésre?

Egyre több olyan magyar civilszervezet létezik, amely a magán- és céges adományozók segítségével több lábon áll, ezáltal független és pénzügyileg stabil. A több lábon állás feltétele a megfelelő tudás megszerzése, hiszen az eszközök Magyarországon is rendelkezésre állnak, csak tudni kell hatékonyan használni őket. A képzésen egy szakmai közösség részévé is válhatsz, együtt fejleszthetitek a hazai adományozási kultúrát!

Drágának tartod a képzést, úgy gondolod, nonprofit szervezetként nem engedhetitek meg magatoknak?

Gondolj erre úgy, mint egy befektetésre! A részvételi díj több tízszeresét is előteremtheted a képzésen tanultak alapján, ha végig aktív vagy és utána ügyesen alkalmazod a tanultakat. Csak összehasonlításképpen: ez a képzés fele annyiba kerül, mint egy hasonló tematikájú egyetemi mesterszakos félév, időterhelése vállalható, ráadásul minden egyes alkalom a résztvevők igényeihez szabott, gyakorlatias és hasznos.