Meghosszabbítva! Adományozók ajándékba, ÚJRA! Pályázat!

Legyen stabil támogatói bázisod!

Figyelem! A nagy sikerre való tekintettel, és hogy senki le ne maradjon, június végéig meghosszabbítjuk a pályázat beadási határidejét!

Támogatói partnereink bevonásával bő 2 év után ismét pályázatot hirdetünk pro bono adománygyűjtő kampány megvalósítására

10.000 db-os postai adománygyűjtő hírlevél kiküldésével, magánszemély címzetteknek, egy több száz fős támogatói bázis létrehozását célozva.

A 2020-as pályázatunk nyertesei ma már több tízezres adományozói kör bizalmát élvezik, az új támogatókra építve stabil finanszírozási környezetben fókuszálhatnak jószolgálati tevékenységeikre. Olvasd el rövid esettanulmányainkat a cikk végén!

Na de mi is a pályázatunk lényege? A  munka dandárja, a toborzókampány megvalósítása és a költségek finanszírozása a mi dolgunk, míg a befolyó adományokat Te a cél szerinti tevékenységedre fordítod.

De nem is ez a legnagyobb érték: a kampány végén egy többszáz fős elkötelezett támogatói kört kapsz, akik ezentúl megszólíthatóak, mögötted állnak és tartósan számíthatsz a segítségükre!

Ami még fontosabb: egy kipróbált, fenntartható módszerhez jutsz, megszerzed a tudást, hogyan bővítsd tovább támogatói bázisodat.

Szóval mit is nyerhetsz? Némi halat, egy erős hálót és egy halászati kisokost is még mellé 😊. Vesztenivalód? Az nincs! Küldd el pályázati anyagodat 2023. június 20-ig június 30-ig az info@fundraisingakademia.hu e-mail címre.

Pályázatunk nyertese(i) javára az MFA és partnerei megvalósítanak egy 10.000 db-os induló adománygyűjtő toborzó kampányt 2023-ban. A kedvezményezette(ke)t semmilyen költség nem terheli, az MFA és partnerei biztosítanak mindent: címlista, kreatív tervezés, szövegírás, postai díjak fedezete, adatok feldolgozása, stb… A befolyó adományok a kedvezményezett(ek) bankszámlájára érkeznek.

A kedvezményezett civilszervezet(ek)et gondos mérlegelést követően, objektív szempontrendszer alapján, pályázat útján választjuk ki, szakmai zsűrire bízva a döntést. A pályázati anyagok megfelelőségének függvényében hirdetünk vagy nem hirdetünk nyertest, reményeink szerint azonban több díjazott is elnyeri majd az ajándék kampányt, mint történt a 2 évvel ezelőtti pályázat során is.

A döntés szempontjai:

 • fundraising „fittség”
 • feddhetetlen, etikus működés
 • egység a projekt mellett a civilszervezeten belül
 • társadalmi hasznosság
 • felelős szervezeti gazdálkodás
 • a projekthez szükséges technikai feltételek megléte

A pályázat elemei:

 • Bemutatkozó esszé:
 • a szervezet működésének, történetének lényegre törő bemutatása
 • milyen forrásteremtő tevékenységeket folytat a szervezet? Ha van, mutasd be a forrásteremtési stratégiát!
 • mik a jövőbeli projekt és fundraising tervek?
 • Projektterv: milyen célra kerülne felhasználásra a beérkező adomány? Fejtsd ki a projekt időtervét, módszerét, kedvezményezettjeinek körét
 • Alapító okirat/alapszabály
 • Az utolsó 3 év közhasznúsági jelentései (amennyiben van, a közhasznúság nem alapfeltétel a pályázat benyújtásához)

A pályázatokat értékelő zsűri tagjai:

Bender Krisztina, PR és operatív vezető, ArvaliCom

Dömötör Károly, operatív vezető, Human Dialog

Kaminszky Adrienne, főtitkár, Reklám Világszövetség Magyarországi Tagozata – IAA Hungary

Miha Tamás, szakmai vezető, Magyar Fundraising Akadémia

Németh Anikó, civil pályázati szakértő

Dr. Tomcsányi Péter, ügyvezető, Prime Rate

A pályázatunkon bármely Magyarországon működő civilszervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság részt vehet. A pályázattal a szervezet egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy az MFA a pályázati projektekről a sajtó és egyéb csatornákon keresztül a nyilvánosság felé kommunikáljon.

————————————————————————————————————————————

Akik velünk nyertek 2020-ban:

A pro bono adománygyűjtő kampányra 2020-ban közel 100 nevezés érkezett, amelyek közül objektív szempontrendszer alapján, szakmai zsűri bevonásával választottuk ki a legjobbakat.

„Minden lehetőséget megragadunk, hogy segíthessük a menhelyi állatokat”

Az éves szinten 400-500 kutyát és cicát befogadó, gondozó és örökbeadó Siófoki Állatvédő Alapítvány egyike azoknak a pályázóknak, akiket joggal tartott a szakmai zsűri méltónak a nyereményre. 2021 őszén indítottuk el első, támogatott toborzó kampányukat 10,000 db-os postai adománygyűjtő hírlevél kiküldésével, melyet aztán újabbak követtek. Idei hírlevél kampányukban immár 31 ezer fős elkötelezett támogatói körrel startolhattak, akiket a 2023-as 1%-os kampányban már Facebook hirdetések, 5000 feliratkozót pedig online eDM program keretében is megszólíthatnak.

További infó: https://bit.ly/3pqYYm1

„Mi készen állunk rá, hogy szakmai tudásunk és önkéntes csapatunk segítségével megsokszorozzuk az átadott vakvezető- és segítőkutyák számát” – Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány. Az MFA zsűrije pedig úgy döntött, támogatja ezt a nemes célt, így 2021-ben elindítottuk az ő ingyenes toborzókampányukat is. Az eredmények felülmúlták a a várakozásokat, épült is tovább az adományozói kör. Olyannyira, hogy  2023-ban immár 41 ezer főre duzzadt támogatói közösséggel folyik a „hírlevelezés”. Mindeközben az Alapítvány online eDM levelek küldésével és Facebook hirdetésekkel is igyekszik megnyerni a potenciális 1% felajánlóit.

További infó: https://bit.ly/3puyoZh